Schade aan trappenhuis na blikseminslag

046 (Custom)

LEEUWARDEN – Op de Boeierstraat sloeg vrijdagmiddag omstreeks kwart over vier tijdens noodweer de bliksem in op seniorenflat De Boeier.

De brandweer rukte uit en heeft met een hoogwerker het dak van het trappenhuis gecontroleerd maar er bleek geen brand te zijn ontstaan. Door de klap was wel een stuk van de betonnen dakrand verdwenen. Vrijdagmiddag werd door het KNMI code geel afgekondigd voor Fryslan in verband met zware buien met onweer.

ccf48feb-c5b8-4bed-af0a-59e805ae08ee boeier bliksem (Custom)

043 (Custom) 044 (Custom)

Tunnel onder water

Door het noodweer ontstond verder voor zover bekend geen schade, wel liepen tunnels en diverse straten onder water. Op de Plutoweg ontstond een grote waterplas onder een viaduct van de Anne Vondelingweg. Autoverkeer kon de tunnel met moeite passeren.

048 (Custom) 056 (Custom) 034 (Custom)

 

Plaats de eerste reactie op "Schade aan trappenhuis na blikseminslag"

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

*