Verdachten opgepakt na overval op supermarkt

086 (Custom)

LEEUWARDEN – Na een overval op de Poiesz supermarkt aan de Oostersingel zijn donderdagavond drie verdachten opgepakt.

Dit gebeurde na een zoekactie gevolgd door een inval van een arrestatieteam op de hoek van de Groeneweg en de Nieuweburen in het Vijzelblok.

Klanten bedreigd met vuurwapens

Bij de MKNN kwam  via 112 omstreeks negen uur een melding binnen dat een overval gaande was op een supermarkt aan de Oostersingel in de stad. Twee overvallers in donkere kleding en met een bivakmuts op hadden het personeel en een aantal aanwezige klanten bedreigd met vermoedelijk vuurwapens.

De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse en het supermarkterrein werd met linten afgezet in verband met eventuele sporen. Het geschrokken personeel en de klanten werden direct opgevangen. De overvallers bleken inmiddels gevlucht te zijn langs het water via de Bleekhof, het Hoeksterpad en de Noorderweg. Tijdens de vlucht verloren ze een deel van de buit in de Vijzelstraat.

Zoekactie en aanhoudingen

Direct werd met veel agenten begonnen met een grote zoekactie waarbij ook een politiehond werd ingezet. Mede dankzij getuigen kwamen agenten uit bij het Vijzelblok in het centrum van de stad. Op straat werd een 25-jarige Leeuwarder aangehouden. Na het afzetten van de ruime omgeving werd gewacht op hulp van een arrestatieteam en een politiehelikopter vanuit Schiphol voor het aanhouden van de overige twee verdachten.

In een onderwoning van het appartementencomplex werden twee Leeuwarders van 17 en 20 jaar aangehouden. Het drietal werd overgebracht naar het politiebureau. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen of de mannen betrokken zijn geweest bij de overval en wat ieders rol daarin is geweest.

060061067071072074080082083085
088

Plaats de eerste reactie op "Verdachten opgepakt na overval op supermarkt"

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

*