Brand in woonboerderij snel geblust

061 (Custom)

BURGWERD – In een boerderij aan de Doniaweg brak dinsdagavond brand uit nadat een schoorsteenbrand uit de hand liep.

De bewoners wisten zichzelf op tijd in veiligheid te stellen. De brandweer van Bolsward was omstreeks kwart over negen ter plekke en riep assistentie in van de brandweer van Wommels en Witmarsum voor het bestrijden van de uitslaande brand die in de nok en op de bovenste verdieping woedde.

OmĀ verstopte vuurhaarden achter de wanden te vinden moest sloopwerk verricht worden. Extra ademlucht werd vanuitĀ Heerenveen naar het brandadres gebracht. Een medewerker van Stichting Salvage gaat de bewoners ondersteunen bij het afhandelen van de schade en zo nodig bij het regelen van tijdelijke huisvesting.049051052055057058060063064

Plaats de eerste reactie op "Brand in woonboerderij snel geblust"

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

*