Brand in voormalig pand belastingdienst *Update*

033 (Custom)

LEEUWARDEN – Vrijdagmorgen om 08:22 werd brand gemeld in het laagbouwdeel van het voormalige belastingkantoor aan de Tesselschadestraat.

Medewerkers van Strukton ontdekten de brand. Vijf anti-kraak bewoners wisten zich op tijd in veiligheid te stellen en werden bij de ING aan de overkant opgevangen. De brandweer schaalde op naar “grote brand”(Grip 2). De brandweerkorpsen van Marsum, Stiens en Menaam kwamen de Leeuwarder brandweer assisteren bij het bluswerk. Een grootwatertransport uit Grou zorgde voor de aanvoer van voldoende bluswater. Een commandowagen uit Drachten was eveneens ter plaatse.

Meetploegen uit Dokkum en Drachten deden op diverse plekken metingen naar schadelijke stoffen in de rook. Een kraan werd ingezet om de laatste vuurhaarden te kunnen bereiken en af te blussen. Om 13:40 werd het sein “brand meester”gegeven. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Overlast door rook

Er ontstond een grote rookontwikkeling die richting het station trok. Een NL-alert werd verstuurd met het verzoek om ramen en deuren te sluiten. Het MCL stelde enkele operaties uit, omdat de luchtbehandelinginstallatie uit voorzorg was uitgeschakeld. De brugbediening van de Verlaatsbrug werd opgeschort. De Westersingel, Tesselschadestraat, Pier Panderstraat, Lange Marktstraat en Snekertrekweg werden afgesloten voor alle verkeer.

003006007008011012

015020022024025026029030038

Plaats de eerste reactie op "Brand in voormalig pand belastingdienst *Update*"

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

*