Felle brand verwoest fabrieksloods

DRE_1109 (Custom)

FRANEKER – Aan de Oostelijke Industrieweg werd omstreeks kwart voor twee door een voorbijganger een uitslaande brand bij confijterij Royal Steensma ontdekt.

Bij aankomst van de brandweer woedde er een felle brand in een deel van de fabriek. Er werd opgeschaald naar “zeer grote brand” waarna er assistentie kwam van de korpsen van Harlingen, Menaam en Leeuwarden. Overslag naar¬†de rest van het complex kon voorkomen worden. Het grootwatertransport werd ingezet om vanuit het naastgelegen van Harinxmakanaal voor voldoende bluswater te zorgen.

Een meetploeg uit Bolsward verrichte metingen naar eventuele schadelijke stoffen in de rook. Een commandobak kwam vanuit Drachten ter plaatse voor coördinatie en overleg. Een ambulance stond stand-by voor eventueel letsel. Later in de nacht zijn de resten van de betrokken loods met een kraan uit elkaar getrokken om de laatste vuurhaarden beter af te kunnen blussen. De brandweer is daarmee nog uren bezig geweest. De schade is groot.DRE_1105DRE_1124DRE_1125DRE_1140DRE_1165DRE_1175DRE_1192DRE_1198DRE_1211DRE_1216DRE_1261photo_2018-03-23_08-35-42

 

Plaats de eerste reactie op "Felle brand verwoest fabrieksloods"

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

*