Asbest vrijgekomen bij uitslaande boerderijbrand

IMG_7961-2-600x400 brand Gersloot 1 (Custom)

GERSLOOT – Een leegstaande boerderij aan de Tijnjeweg is in de nacht van woensdag op donderdag verwoest door brand.

Na de eerste melding omstreeks een uur werd al snel opgeschaald naar “middelbrand” waarna het korps van Tjalleberd assistentie kreeg van de korpsen van Gorredijk en Heerenveen. Door de harde wind verspreidde het vuur zich echter snel. Een naastgelegen woning en twee schuren met vee konden behouden blijven.

De brandweer had dankzij de ijzige kou veel moeite om aan water te komen. Waterwagens uit Heerenveen en Oldeberkoop zorgden voor een goede bluswatervoorziening. De korpsen van Beetsterzwaag en Akkrum hebben de ingezette brandweerlieden  in de ochtend afgelost en zijn gestart met nablussingswerkzaamheden.

Omdat er asbest is vrijgekomen bij de brand is de omgeving afgezet. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Foto’s flitsnieuws.nlIMG_7938-2-600x400 brand Gersloot 2IMG_7956-2-600x400 brand Gersloot 3IMG_7973-2-600x400 brand Gersloot 4

Plaats de eerste reactie op "Asbest vrijgekomen bij uitslaande boerderijbrand"

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

*