Schade door schoorsteenbranden

Damwald (3) (Custom)

DAMWÂLD – Een schoorsteenbrand die was overgeslagen naar het dak van een woning vereiste donderdagmorgen in alle vroegte inzet van de brandweer op de Trekwei.

Een hoogwerker uit Dokkum werd om 05:22 eveneens gealarmeerd. In verband met een tekort aan water werd er opgeschaald naar “middelbrand” waarna er een extra tankautospuit uit Dokkum ter plaatse kwam. Met een snelle binnenaanval werd het vuur geblust. Met behulp van de hoogwerker werd de schoorsteen geveegd. Stichting Salvage is ingezet voor opvang van de bewoners en afhandeling van de schade.

Foto’s 112-dokkum.nl

Damwald (1)Damwald (4)

Schoorsteenbrand slaat over naar nok woning

AALSUM – Om 05:48 kwam er vanaf de Mockamawei ook een melding van een schoorsteenbrand binnen nadat bewoners wakker werden van een sterke brandlucht in hun woning.

Door ophoping van vuurresten was op een plaats waar een stuk buis ontbrak brand ontstaan. De brandweer van Dokkum rukte uit en was snel ter plekke. Omdat de hoogwerker van Dokkum nog ingezet was in Damwâld werd de  hoogwerker van Leeuwarden opgeroepen om te assisteren. Van bovenaf werden dakpannen verwijderd en werd het vuur achter een muur in de nok van de woning geblust.

Aalsum (1)Aalsum (2)Aalsum (3)Aalsum (4)Aalsum (5)
Aalsum (7)Aalsum (8)

 

Plaats de eerste reactie op "Schade door schoorsteenbranden"

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

*