Grote brandweerinzet wegens lekke tank

IMG_4437-2 Co2 lek Wolvega 4 best (Custom)

WOLVEGA – Een scheur in een tank met blusmiddel zorgde vrijdagavond om half zeven voor een grote brandweerinzet.

De tank met CO2 van spuitbussenfabrikant Motip Dupli stond naast een opslaghal in aanbouw en was ‘s middags door onbekende oorzaak gaan lekken. ‘s Avonds kwam er een grote wolk van het blusgas vrij bij het bedrijf aan de Wolfraamweg. Medewerkers van het bedrijf waren inmiddels geëvacueerd.

De brandweer kwam ter plaatse en schaalde om zeven uur op naar Grip 1. Assistentie kwam hierna van de korpsen van Heerenveen, Leeuwarden, Stiens en Drachten. Meetploegen uit Tjalleberd en Lemmer verrichtten metingen naar de hoogte van de concentratie Co2 en de schadelijkheid ervan. Een ambulance stond eveneens stand-by.

De tank was om half acht leeggelopen en werd daarna geïnspecteerd om te zien of het gevaar geweken was. Omdat er geen gevaarlijke stoffen werden gemeten in en om het bedrijf werden het terrein en de omliggende straten omstreeks negen uur vrijgegeven. Er raakte niemand gewond bij het incident.

Foto’s Hielke Weening – flitsnieuws.nl

IMG_4460-2-600x400 Co2 lek Wolvega 2IMG_4477-2-600x400 Co2 lek Wolvega 1IMG_4437-2-600x400 Co2 lek Wolvega 3

Plaats de eerste reactie op "Grote brandweerinzet wegens lekke tank"

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

*