Ernstig ongeval op verkeersplein

037 PPP werpsterhoek (Custom)

WIRDUM – Een 25-jarige automobilist uit Leeuwarden is maandagmorgen omstreeks kwart over vier om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval op verkeersplein Werpsterhoek.

De man reed in een Mercedes komende vanaf Marsum over “de haak” (N31) richting Drachten en botste door nog onbekende oorzaak tegen de vangrail waarna hij uit de auto werd geslingerd. Zijn auto belandde onder het verkeersplein naast de spoorlijn Leeuwarden-Heerenveen en brandde volledig uit. Hulpverleners rukten massaal uit, ook het MMT kwam per helikopter ter plaatse en landde op de weg. De brandweer van Leeuwarden heeft het brandende wrak geblust.

Door de vele brokstukken op twee rijbanen, het politieonderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval en de berging van het wrak zijn twee rijbanen langere tijd afgesloten. Autoverkeer moet een andere route kiezen. Het treinverkeer werd tijdelijk stilgelegd, passagiers werden tussen Leeuwarden en Grou met bussen vervoerd. Om zeven uur werden de spoorlijnen weer vrijgegeven door Prorail.005015018020022024029031034045047049051
056

 

Plaats de eerste reactie op "Ernstig ongeval op verkeersplein"

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

*