Vee dood bij brand in ligboxenstal

IMG_2648 (Custom)

LIPPENHUIZEN – Dinsdagmorgen brak omstreeks half tien brand uit in een ligboxenstal naast een woonboerderij aan de Tjalling Harkesweg.

De MKNN schaalde snel op naar “grote brand” waarna de brandweer van Gorredijk assistentie kreeg van de korpsen van Jubbega, Drachten, Oldeberkoop, Nieuwehorne.  Het lukte zoveel mogelijk vee uit de stal te halen.  Ruim veertig koeien die in de stal hadden gestaan moesten later afgemaakt worden door een dierenarts omdat ze brandwonden hadden opgelopen of rook hadden ingeademd.

Bij de brand kwam veel rook vrij die richting Jubbega trok. Bewoners kregen het advies om ramen en deuren gesloten te houden. Het dak van de stal bevat waarschijnlijk asbest, daarom word het asbestprotocol gevolgd. Een kraan is ingezet om een brandende bult hooi uit elkaar te trekken om zo beter te kunnen blussen.

Het woonhuis naast de stal kon worden behouden. De schade is groot.

Saunabrand in boerderij

NIJHUIZUM – In het dorpje Nijhuizum brak dinsdagmorgen rond half twaalf brand uit in een boerderij. Er woedde brand in een sauna. De brandweer van Workum wist het vuur snel te blussen.IMG_2642IMG_2643IMG_2650IMG_2652

Plaats de eerste reactie op "Vee dood bij brand in ligboxenstal"

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

*