Opvarende omgekomen na kapseizen zeiljacht

Dunlin kapseis Vlie (Custom)

VLIELAND – Een wandelaar op de Vliehors zag zondagmorgen omstreeks kwart voor tien een gekapseisd jacht in de branding en sloeg alarm.

De reddingboten van Vlieland, Texel en Terschelling werden gealarmeerd, evenals een helikopter en een Dornier patrouillevliegtuig van de kustwacht. Een opvarende werd uit zee gehesen door een helikopter maar was al overleden. De man van poolse komaf is overgevlogen naar vliegveld de Kooy in Den Helder.

Een duikteam van de marine is met de reddingboot van Den Helder overgevaren naar de vindlocatie om de binnenkant van het jacht te onderzoeken. Hoe het jachtje kon kapseizen is nog niet bekend. Het onderzoek naar de oorzaak en het wrak zal worden uitgevoerd door de politie in combinatie met de GMK Noord Holland Noord.

Kopfoto : KNRM

reddingbootdag_knrm_2016_harlingen_13_sebastiaan_vd_weide

IMG_8853IMG_8704

Plaats de eerste reactie op "Opvarende omgekomen na kapseizen zeiljacht"

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

*