Politie achtervolgt verdachten en lost waarschuwingsschot

_DSC2463 (Custom)

LEEUWARDEN – Drie Leeuwarders tussen de 24 en 27 jaar zijn donderdagavond ingesloten voor verhoor na een achtervolging die eindigde in de Marijkestraat.

Een vrouw was eerder op de avond achter het station aangereden en achtervolgd door het drietal in een rode auto. De vrouw belde 112. Door de omschrijving die ze gaf van de inzittenden en de handelingen die ze verrichten in de auto ging de politie uit van gewapende verdachten. De vrouw wist in de tussentijd te ontkomen aan haar achtervolgers.

In de wijk Nylân werd de rode auto later die avond opgemerkt door de politie. De achtervolging werd ingezet nadat een stopteken genegeerd werd. Na een korte achtervolging met hoge snelheid reed de bestuurder zich klem bij wegwerkzaamheden in de Marijkestraat.

De drie inzittenden gingen er rennend vandoor waarna de politie een waarschuwingsschot loste. Een van de verdachten bleef staan, de andere twee konden even verderop worden aangehouden. De auto waarin zij reden is in beslag genomen en door BCF naar het politiebureau gebracht. Er zal worden gekeken of in de auto een vuurwapen is verstopt. _DSC2448 P Marijkestr

Plaats de eerste reactie op "Politie achtervolgt verdachten en lost waarschuwingsschot"

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

*