Ruim honderd koeien omgekomen bij grote brand

IMG_8449-2 zandhuizen grote brand (Custom)

ZANDHUIZEN – Bij een grote brand in een stal aan de Meuleveldweg zijn donderdagavond ruim 100 koeien omgekomen.

Het korps van Noordwolde kreeg bij de bestrijding van het vuur assistentie van de korpsen van Oldeberkoop, Vledder, Drachten en Dwingeloo. Waterwagens werden ingezet om voldoende bluswater te leveren voor het bestrijden van het vuur. De brandweer kon overslag naar een naastgelegen woning en een stal met jonge stieren voorkomen. Een aantal koeien kon worden gered maar velen raakten zwaargewond en moesten na het bluswerk door een dierenarts afgemaakt worden.

Foto Hielke Weening – flitsnieuws.nl

Plaats de eerste reactie op "Ruim honderd koeien omgekomen bij grote brand"

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

*