Schoorsteenbrand veroorzaakt rookschade op bovenverdieping

_DRE4671 (Custom)

RIED – Zondagavond rond half zeven werd een schoorsteenbrand ontdekt in een woning aan de Berlikumerweg.

De brandweer van Menaam was na de melding omstreeks kwart voor zeven ter plaatse en kreeg assistentie van een hoogwerker uit Harlingen. Het brandende rookanaal zorgde voor een flinke rookontwikkeling op de bovenverdieping. Na het verwijderen van dakpannen werd het dak beklommen en de brandhaard geblust.

Er raakte niemand gewond. Een parkiet en een hamster zijn uit de woning gehaald en elders ondergebracht. Stichting Salvage is ingezet voor opvang van zowel de bewoners als de huisdieren en het afhandelen van de schade.

_DRE4626_DRE4644_DRE4667_DRE4677_DRE4680

Plaats de eerste reactie op "Schoorsteenbrand veroorzaakt rookschade op bovenverdieping"

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

*