Bus naast de weg : een gewonde

008 (Custom)

MARSUM – Een buschauffeur van Arriva heeft maandagmorgen omstreeks kwart voor zeven op de Ljouwerterdyk twee lantaarnpalen en een verkeersbord omver gereden toen de chauffeur naast de weg terecht kwam.

Een bundel glasvezelkabels en een heg raakten ook beschadigd. Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk, maar het was ten tijde van het ongeval erg mistig en plaatselijk glad. Bij het ongeval was ook een fietser betrokken, volgens omstanders kon deze op tijd aan de kant springen. Een persoon liep verwondingen op en is per ambulance naar het MCL vervoerd. De politie sloot de Ljouwerterdyk tussen de Tialling van Eysinghawei en de Bitgumerdyk af zodat de VOA onderzoek kon doen naar de toedracht van het eenzijdige ongeval. Autoverkeer kon via de woonwijk de doorgaande weg bereiken.

Code geel wegens mist

Het was maandagmorgen in Friesland erg mistig, op sommige plaatsen was er amper 60 meter zicht. toch ontstonden er weinig ongevallen. Het KNMI gaf een “code geel” waarschuwing af voor dichte tot zeer dichte mist in het noordwesten van het land met daarbij kans op gladheid door aanvriezende mist.007009012013015016018022

 

Plaats de eerste reactie op "Bus naast de weg : een gewonde"

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

*