Schoten gelost bij achtervolging

achtervolging 20-1-17 heerenveen (Custom)

HEERENVEEN – Bij een achtervolging die in Sint Nicolaasga begon zijn vrijdagavond rond half twaalf door de politie schoten gelost.

Bij een routinecontrole in Sint Nicolaasga werd een stopteken van de politie door de bestuurder van een auto met engels kenteken genegeerd en ging de auto er vandoor. Na het inroepen van assistentie deden zeker tien politie-eenheden mee aan de achtervolging. Diverse politieauto’s werden tijdens de vlucht opzettelijk geramd door de vluchtende bestuurder. In Heerenveen werd de man klemgereden, toen een agent de auto naderde werd er op hem ingereden. De agent kon net op tijd aan de kant springen waarna de achtervolging opnieuw werd ingezet.

In de K.R. Poststraat zijn er door een politieagent schoten gelost om de bestuurder tot stoppen te dwingen. Via de grasstrook naast de McDonalds probeerde de auto daarna weer op de doorgaande weg te komen. Door met een politieauto tegen de auto aan te rijden wist de politie te voorkomen dat de bestuurder opnieuw zou vluchten. Een 26-jarige man en zijn 20-jarige bijrijdster konden hierna worden aangehouden. Beiden bleken onder invloed van alcohol en zijn ingesloten.

Foto Dennis Stoelwinder

Een filmpje van het einde van de achtervolging staat op http://www.dumpert.nl/mediabase/7013607/b9d9f560/ondertussen_in_heerenveen.html

Plaats de eerste reactie op "Schoten gelost bij achtervolging"

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

*