Uitslaande brand verwoest loods

079-custom

JOURE – Een lasbedrijf aan de Handelswei is zondagavond volledig verwoest door een uitslaande brand.

De brandweer schaalde na aankomst rond half negen op naar “middelbrand” zodat er een tweede tankautospuit ter plaatse kwam. Het was vanwege enkele aanwezige gasflessen te gevaarlijk om naar binnen te gaan in de loods. Daarom werd de brand alleen van buiten bestreden met o.a. een waterkanon. Na ongeveer twee uur blussen werd de brand uitslaand en stortte de ijzeren loods in. Naastgelegen huizen werden natgehouden om overslag te voorkomen. De bewoners van de huizen werden geëvacueerd en elders opgevangen.

De rookontwikkeling was hevig en sloeg neer op de rotonde bij Joure, die werd daarom tijdelijk afgesloten voor verkeer door de politie. De brand trok veel bekijks van omwonenden en voorbijgangers. Er raakte niemand gewond, wel stond er uit voorzorg een ambulance paraat. Het nablussen gaat nog een groot deel van de nacht in beslag nemen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.037040042053056059064067071076077089095099102106111

Plaats de eerste reactie op "Uitslaande brand verwoest loods"

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

*