Frontale botsing : vijf gewonden

731-p

REDUZUM – Bij een frontale aanrijding op de Snitserdyk nabij buurtschap Tsienzerbuorren raakten zondagmiddag rond 15:30 vijf mensen gewond.

Een van de auto’s belandde door de klap ondersteboven op de andere betrokken auto. Zeven ambulances werden ingezet, geassisteerd door de MMT teams uit Groningen en Amsterdam. Beide teams konden door slecht zicht door mistig weer niet per helikopter ter plaatse komen en kwamen per auto. De brandweer van Mantgum kreeg assistentie van de brandweer van Grou en Leeuwarden om de beknelde personen te bevrijden. Na geruime tijd konden de slachtoffers, twee kinderen en drie volwassenen, uit hun benarde positie worden gehaald.

De slachtoffers zijn per ambulance naar diverse ziekenhuizen gebracht. In een van de auto’s zaten ook twee bulldogs, een van hen liep weg maar is later door een agente teruggevonden. Na VOA onderzoek werd omstreeks zeven uur de weg weer vrijgegeven. Tijdens de hulpverleningswerkzaamheden en het bergingswerk was de Snitserdyk inclusief parallelweg tussen de afslag Jirnsum en Easterwierrum afgesloten. Autoverkeer werd omgeleid door de politie en Rijkswaterstaat.IMG_0266 p reduzumIMG_0269IMG_0271IMG_0276 p reduzumIMG_0278 p reduzum697699702705706707

Plaats de eerste reactie op "Frontale botsing : vijf gewonden"

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

*