Dak zwaar beschadigd door brand

IMG_6259-border ktille (Custom)

JISTRUM – De brandweerkorpsen van Burgum en de hoogwerker van brandweer Leeuwarden werden vrijdagmorgen om 07:18 gealarmeerd voor een schoorsteenbrand.

Een voorbijganger had brand ontdekte en de brandweer gebeld. Er was wat onduidelijkheid over de exacte locatie, in plaats van de Rijksstraatweg in Noardburgum was het juiste brandadres de Rykswei in Kootstertille, enkele kilometers verderop. De brand op de zolder van de woning was korte tijd uitslaand.

De brandweer schaalde op naar “middelbrand” en kreeg daarop assistentie van het korps van Drogeham. Daarna was het vuur snel onder controle. De woning liep aanzienlijke schade op aan het dak. Stichting Salvage is ingeschakeld voor de afhandeling van de schade.

Foto’s SRFotografieIMG_6250-border ktille 3IMG_6269-border ktille 4IMG_6246-border ktille 2

 

Plaats de eerste reactie op "Dak zwaar beschadigd door brand"

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

*