Gasexplosie verwoest flatwoning

rsz_1041

DRACHTEN – Zondagavond omstreeks kwart voor tien werd een flatwoning aan de Nachtegaalstraat verwoest door een explosie.

Voor en achtergevel van de flatwoning werden naar buiten geblazen, aan de achterkant stortte de galerij deels in. De brandweer sloeg meteen groot alarm en schaalde op naar Grip 1. De brandweer van Drachten kreeg assistentie van de korpsen uit Heerenveen, Leeuwarden, Gorredijk en Beetsterzwaag.

Zeven ambulances kwamen ook ter plaatse evenals het MMT uit Groningen. Bewoners uit het complex werden geëvacueerd door politie en brandweer. De brand die op straat ontstond in naar buiten geslingerd huisraad en dozen met inhoud kon snel geblust worden.De bewoner van de flatwoning is met brandwonden overgebracht naar het Martini ziekenhuis in Groningen.

Vanwege het instortingsgevaar blijft de omgeving van de flat afgesloten voor alle verkeer. Dat dit niet overbodig was bleek maandagmorgen omstreeks 5 uur toen de flat instortte. 009013017024029031032033035042043044045046047049051

Plaats de eerste reactie op "Gasexplosie verwoest flatwoning"

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

*