Bliksem treft twee woningen tegelijk

050 (Custom)

LEEUWARDEN – Na een hevige bliksemflits en knal tijdens een onweersbui werd er maandagavond om 18:05 een woningbrand gemeld aan de Diepenbrockstraat.

In het dak van een woning was een groot gat zichtbaar, dakpannen lagen op straat. Er bleek geen brand te woeden. Even later merkte een brandweerman rook op uit een woning even verderop. Hier was de bliksem gelijktijdig ingeslagen en stond er een wasmachine in brand.

Snel werd de tankautospuit verplaatst naar de locatie twintig meter verderop. De woningbrand was daarna met blusschuim snel onder controle. Een ventilator werd ingezet om de woning rookvrij te maken. Stichting Salvage heeft een schoonmaakploeg ingezet om de rook en waterschade te verhelpen.

DSC_0660DSC_0658DSC_0680048049052053061068071

Plaats de eerste reactie op "Bliksem treft twee woningen tegelijk"

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

*